21 Mayıs 2013 Salı

SONY NEX MAKİNELERDE MANUEL LENS KULLANIMI (AYARLAR)


 

-         Makinenin ayarlanması. Ayarlada bir takım değişiklikler yapmanız gereklidir.
MENU > KURULUM>
VURGULAMA DÜZEYİ > ORTA (şimdilik)
VURGULAMA RENGİ> SARI (diğer renkleri de deneyin)
EO YARDIMI > AÇIK
MERCEKSİZ ÇIKAR > ETKİNLEŞTİR (MUTLAKA bunu yapmalısınız!)

-        Lensin odaklaması manüel olarak "vurgulama rengi" ile yapılır. Odak halkasını çevirdiğinizde nesne odaklandıkça görüntünün bazı bölgelerinin vurgulama rengi ile aydınlandığı görülür (vurgulama rengini sarı seçtiyseniz sarı aydınlanmalar).

-        Manuel Yardımcı (EO YARDIMI) odaklamayı daha kolay yapmak için görüntüyü büyütmenize izin verir. NEX ne tür bir lens kullandığınızı algılayamayacağından, bu özelliği sizin tetiklemeniz gereklidir. NEX'in üzerinde "MF" yazan bir tuş vardır. Bu tuşa bir kez basmak görüntüyü büyütür. İki kez basmak daha da büyütür. Üstteki tuş görüntüyü orjinal haline döndürür. Not: LCD panele dokunarak da görüntüyü büyütebilirsiniz.

-        Çekim Modu: Diğer seçenekleri kullanmaya başlamadan önce Diyafram Önceliği modunu deneyin.

-        Diyafram (F-stop) kontrolü. Lens diyaframını doğru kullanmak tamamen farklı bir konu. Otomatik ISOyu kullanmak lense alışana kadar size yardımcı olabilir. Bu, endişelenilecek konulardan bir tanesini eksik kılar. Lens diyafram ayarını kıstıkça makine ISO ve deklanşör hızını seçilen diyafram ayarına göre ayarlar ve neticeyi LCD ekranda gösterir.

1 yorum: