13 Mayıs 2013 Pazartesi

Konica Hexanon AR 50 mm / F1.7

Hexanon AR 50 mm / F1.7

Hexanon AR 50 mm / F1.7 ilk kez Autoreflex T3 fotoğraf makinesi ile ekonomik normal lens olarak piyasaya sürülmüştür ve genellikle gövde ile birlikte satılmıştır. Eski Hexanon AR 52mm / f1.8'in yerine geçmiştir. Bu lens, eski metal odaklama halkası yerine yeni dizayna sahip kauçuk kaplanmış odaklama halkalı ilk Konica standart lenstir. Başlangıçtan bu yana otomatik pozlama pozisyonu için yeşil işarete sahiptir - en eskilerde EE, çoğu AE şeklinde.

Bu yeni standart lensle Konica büyük bir başarı yakalamıştır. Zaten oldukça iyi kabul edilen önceki modellerinden çok daha keskindir. Sonraki yıllarda bazı dergiler üretilmiş en keskin lenslerden biri olarak övgüyle söz etmişlerdir. Bugün bile, piyasaya çıkışı 30 yıldan fazla bir süre olmasına rağmen, piyasada alıncabilecek çok fazla daha iyi lens yoktur. Sadece keskinliği değil fotoğraf kalitesi de birinci sınıftır. Işık kontrastı ve dengesi doğal renkleri sunması ile ikna edicidir. Sonuçta Hexanon AR 50 mm / F1.7 kesinlikle birinci sınıf bir lenstir.

Lense uyumlu, vidalı metal yuvarlak bir parasoley Konica tarafından aksesuar olarak piyasaya sürülmüştür.

Daha hızlı bir alternatif olarak, yine oldukça iyi bir lens ve daha pahalı modeli olan Hexanon AR 50 mm / F1.4 bu lensten kısa bir süre sonra satışa çıkmıştır.

Autoreflex TC fotoğraf makinesinin çıkmasıyla birlikte Hexanon AR 50mm / F1.7 revize edilmiştir. Optik düzeneği ve optik kalitesi değiştirilmeden, lens gövdesi inceltilmiş, kısaltılmış ve hafifleştirilmiştir. Bunun bedeli önceki modelde 0.45 m olan en kısa odak mesafesinin 0.55 m'ye çıkması olmuştur. İlaveten yarım diyafram durakları kaldırılmıştır, maalesef diğer lenslerde de bu yapılmıştır. Bunun sebebi Konica'nın bir çok kullanıcının lenslerini AE modunda kullandığını düşünmesi olabilir. Lenslerde yarım diyafram durakları için klikli duraklar olmasa da biraz dikkatle hala ara diyafram değerlerini ayarlamak mümkündür.

Boyutu küçültülmüş Hexanon AR 50 mm / F1.7 bir süre fotoğraf makinesi gövdeleri ile birlikte standart lens olarak satılmıştır. FS-1 fotoğraf makinasının çıkması ile bu lensin yerini Hexanon AR 40 mm / F1.8 pancake lens almıştır fakat Hexanon AR 50 mm / F1,7 hala ayrı olarak piyasada yer almıştır. Daha sonra çıkan Hexanon AR 50 mm / F1.8 seleflerinin süper fotoğraf kalitesine tam olarak ulaşamamıştır. Bir süre daha satışı na devam edilen Hexanon AR 50 mm / F1.7'nin satışına bir süre sonra son verilmiştir.
Lens Bilgileri
Görüş açısı:46°
Yapı:6 elements in 5 groups
Diyafram:Fully automatic AE, smallest aperture 16
En yakın odak:0.45 m (1 ft 53/4") (önceki modeller)
0.55 m (1 ft 92/3") (sonraki modeller)
Filtre çapı:55 mm
Uzunluk (∞'da):45 mm (13/4") (önceki modeller)
40 mm (11/2") (sonraki modeller)
Ağırlık:240 g (81/2 oz) (önceki modeller)
210 g (73/8 oz) (sonraki modeller)
Parasoley:Metal, 55 mm çapında, vidalı
Lens şeması:Lens diagram Hexanon AR 50 mm / F1.7

Kaynak : http://www.buhla.de/Foto/Konica/Objektive/e50_17.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder